maanantai 14. helmikuuta 2011

Helmikuussa 2011

Viime kerralla kerroimme suurin piirtein siitä, mitä keikkataukojen aikana tapahtuu. Nyt olemmekin aloittamassa uutta keikkaperiodia. Varsinaisina kiertueina näitä keikkaperiodeja ei oikein voi pitää, on vain ajanjaksoja jolloin tehdään keikkoja ja jaksoja jolloin niitä ei tehdä, eli taukoja.

Tammikuun loppupuolella musiikkimogulit Karppanen ja Helenius kaipasivat orkesteria toimiinsa. Keikkoja oli myytynä ja studioaikaakin varattuna. Herroilta lähti käsky tauon aikana villiintyneen orkesterin sopeuttamisesta keikkoihin sekä alkavaan studiotyöskentelyyn

Orkesterin johtaja ja laulusolisti tavoitettiin hikoilemasta Suomensaaren saunalta. Olli kun tykkää tuosta kidutuksesta. Tekee kuulemma hyvää.


Orkesterin pianisti tavoitetiin erään tamperelaisen puiston reunamilta. Houkuttimena käytettiin uudenveroisiksi ja harvinaisiksi mainittuja Beatles - äänitteitä. Samalla kyllä valitettavasti häiriintyi läheisessä kongressi- ja konserttikeskuksessa ollut Tampere Beatles Happening. Tietynlaista hysteriaa oli havaittavissa.


Samanlaista hysteriaa ei ollut havaittavissa kun Daffy haettiin kotoaan. Sopimusneuvottelut jääkiekkoseurojen kanssa olivat menneet niin umpisolmuun, että mies päätti ripustaa hokkarit naulaan takaisin. Keskittyy jatkossa maahockey uraan.

Mikon hyvä kaveri ja orkesterin urkuri löytyi Tohlopin TV-studiolta. Oli tukemassa Hintsasen
Samia Euroviisu hommissa. Saatiin kuitenkin mies houkuteltua mukaan lupaamalla pari   euron kolikkoa taskurahaksi. Tällä Euro-kikkailulla sekoitettiin Jaskaa sen verran, että mies pyysi kaivamaan urkunsa jälleen esiin.

Vyörytysoperaatio Akun Tehtaalla sijaitsevaan äänitysstudioon tuotti saaliikseen orkesteri basistin. Juki oli nauhoittamassa heviä. OZ –yhtyeen jo aiemmin mainitut rumpunauhoitukset olivat käynnissä Ylöjärvellä.

Erään hiihtomajan läheisyydestä tavoitettiin hiihtelevä rumpali. Ari saatiin suostuteltua ladulta pois, edes hetkeksi. Mainittakoon että samalla onnistuttiin tavoittamaan myös läheisestä maastosta Suomen antidopingtoimikunta ry:n kadonneet testaajat. Heidät toimitettiin Lahteen Salpausselän kisamonttuun odottamaan tulevia kisoja sekä toipumaan koettelemuksistaan. Palaamme heidän toipumiseen myöhemmin kevään aikana - tai sitten emme.

Muusikot laitteineen toimitettiin Viitasen Janin studiolle, jossa aloitettiin sopeuttamisohjelma tuleviin esiintymistilaisuuksiin ja levytykseen. Kun orkesteri  kammattu ja kahvitettu, päästiin aloittamaan varsinainen harjoittelu.

Harjoituksissa keskityttiin kahteen uuteen biisiin, jotka ovat tulossa keikkaohjelmistoon. Ensin tietysti piti lämmitellä käymällä läpi pari sinne jo aiemmin kuulunutta biisiä. Ihan vain muistuttamaan lihaksistoa soittamisen riemusta. Lämmittelyn jälkeen harjoiteltiin uutta sinkkubiisiä nimeltään Onnen hohteessa. Kleemolan Antin ja Karjalaisen Mikon tekemä kappale. Kappale julkaistaan sinkkuna myöhemmin keväällä.

Jukin laulettavaksi orkesteri harjoitteli Petanderin Markun säveltämän ja Leskisen Juicen sanoittaman Sateenkaaren pää -kappaleen. Pirstaleet levyltä löytyy kyseinen kappale.

Kun harjoitukset viimein olivat ohitse kaivettiin bussi lumihangesta ja pakattiin.  Näin oltiin valmiina kevään koitoksiin.
T

Ei kommentteja: