maanantai 14. toukokuuta 2012

UUTTA PUKKAA!!!!

Morooo!!!


Se rupeis käymään vähiin ennekuin loppuu… lorviminen nimittäin. Tuli nääs toimistolta taas ukaasia, että olis aika ihan oikeesti piristyä ja nousta sohvalta. Olisi kuulemma aika ruveta hommiin. Ei auta. Jopa sellaisena viimeisenä takaporttina lorvimisen jatkamiselle ollut yleisölle tarkoitettu ukaasi taitaa olla menetetty valttikortti. Tuossa keväällä esitettiin lärviopuksen pitäjältä noottia, että kesällä ei lavoille nousta, jos sosialisti… aalisessa yhteisöllisyysmediassa ei ole 10000 tyyppiä painanut tykkää-nappulaa. Nyt kuulemma alkaa olla tuokin niin huulilla, että tuotakaan veruketta ei voi käyttää. Tykkäsitte tai tökkäsitte, hommiin on alettava.

Paljon on taas virrannut vettä Tammerkoskessa tässä odotellessa. Pisti sitten toi mollukka pökköä pesään ja lumet suli, kevät tuli. Ei tässä mitään oikeasti odoteltu ole, kaikkea tarpeellista on touhuttu. Esimerkiksi on seurattu aika paljon BBC:n ja Discoveryn Channelin tekemiä dokumentteja. On meinaan hienoja kamera-ajoja niiden luontodokumenteissa. Ei mitään kohisevaa ja heiluvaa kuvamateriaalia, mitä on Youtube täynnä. Niin ja nythän on maassa sitten uusi Idoli ja uutuutena sellainen Voice of Finlandkin. Kaikkea tuo olohuoneidemme alttari suoltaakin maailmalle.

Mitä on mielessä Jarilla???
Nyt kun on ollut aikaa tutustua tuohon alttariin olohuoneen nurkassa, niin sen tarjoamaan tajunnanvirtaan on taas kerran mennyt hermot. Haluankin nyt esittää kysymyksen, vaikkakin sitten retorisen sellaisen. Jos ostan nakkikioskilta höyrymakkaran ja saan paketissa höyrytetyn nakin, onko tavallista höynäytetty? Onko tavallinen tuossa tapauksessa oikeutettu:
a)    Purkamaan kaupan?
b)    Saamaan maksusuorituksensa takaisin?

Miten on sitten tässä televisiomaailmassa. Jos maksaa televisiolupamaksua eikö ole oikeutettu saamaan vastineeksi laadukasta ohjelma tuosta nykyajan alttaritaulusta? Ja asiaa vielä kun monimutkaistaa se, että jos haluaa vastaanottaa vain maksullisia kanavia ja laadukkaita ohjelmia täytyy omistaessaan tuollaisen vastaanottolaitteen maksaa myös siitä mitä ei halua. Eli jos ostaa nakkikioskilta makkaraa onko ranskalaiset perunat otettava myös mukaan, vaikka ei haluaisikaan??

No tuohan nyt sitten tulevaisuudessa muuttuu niin, että televisiolupamaksu tulee verollepantavaksi ja näin kaikki lusmut saadaan suorittamaan osuutensa. Mutta toivottavasti ohjelmatarjonta paranee tulevaisuudessa. Tai mitä me siitä välitämme, tuo tuumissa mitattava alttaritaulu olohuoneen nurkassa jää taas paitsioon lähitulevaisuudessa. Poissa silmistä, poissa mielestä.

Studiossa I
Mutta asiaan. Eli kuulumisiin. Ensinnä uutisia Tampereelta! Pitkän tauon aikana rentoutunut bändi on nyt onnistuttu saamaan takaisin sorvin ääreen. Uuden levyn nauhoitukset ovat käynnissä Headline-studiolla Viitasen Janin toimiessa äänittäjänä ja tuottajana Kangasjärven ja Latomaan ohella. Palaamme astialle kun jotain uutta kerrottavaa ilmenee.
Tekniikan henkilöstön totuttaminen töihin on aloitettu. Ensi varovasti vierailulla Viikate-orkesterin keikalla Pakkahuoneella. Kovassa kunnossa on Kouvostoliiton suurlähettiläät. Uuden hengentuotteen pukkasivat markkinoille tuossa taannoin. Hienosti soi melankolinen särökitara Pakkahuoneen illassa.

Hynysen Jouni soittaa kitaraa
ja laulaa
Seuraavana oli vuorossa orjien virallinen TYKY-päivä. Kevään TYKY-päivää vietettiin tutustumisella Karjalan laulumailta saapuneen Kotiteollisuuden  tarjoamaan audio-visuaaliseen presentaatioon Klubilla. Illan aloitti Monsteriser ryhmä jonka rymistelyn jälkeen lavan valtasi Kotiteollisuus. Puolet Monsteriser bändistä ei ollut unohtunut lavalle, vaan Miitri ”Suomen Zakk Wylde” Aaltonen ja Janne  Hynynen olivat antamassa osuutensa bändin sointiin. Ja nyt täytyy sanoa, että TOP-3 keikka Tampereen klubilla. Todella hieno veto! Kovassa keikka kunnossa on myös Kotiteollisuus.
Sininen Torpedo

Sitten olikin jo aika oikein tarttua kahvaan, sillä Mustat Enkelit tarvitsivat kuskia eräälle keikalle. Lupasimme auttaa ja lainasimme heille kuskia, sillä kiertäähän tuo tanakkaa rock´n´rollia Tampereen sydämestä bändi vanhalla bussilla. Nostalgiaa oli ilmassa kun tuo sininen torpedo kiiti pitkin tietä.   

Ja sitten uutisia ulkomailta, eli Savosta! Viidakkorummunpärinä on kantautunut Bengalin viidakkoon perille tänne Pääkalloluolaamme. Tuttu tum-tum on viestinyt meille uutisen kaukaa. Legendaarinen valtateiden violetti salama, peltipaparazzien ykkösjulkkis, Ronski Gang-jukeboxina tunnetuksi tullut maineikas ”savusauna” on siirtynyt viettämään ansaittuja eläkepäiviään. Näin ilmoitti tuon kyseisen uljaan ratsun entinen omistaja. Suurta iloa huokui ilmoituksesta, että alla on uusi kiesi. Uusi kiuas lämmittää ja kuljettaa arvaamattomilla Suomen teillä. Keskiviivat ja körssinsavut vaan vaihtuvat.

Studiossa II
Kertoi samalla tuossa varsin sekavan oloisessa puhelussa kaivaneensa vanhan pelipaitansa esiin ja käyneen hieman kouluttamassa nuorempiaan jääkiekossa. Nimittäin –Ehe!- pöytälätkässä. Ja toimittajahan siinä teki itsensä tyhmäksi kysymällä kaiken tämän innostuksen keskellä, mistä moinen into. Sitten tuli luurin täydeltä tavaraa. Esitteli noin nanosekunnissa suuresti ihannoimansa Tsekkosloviakkialaisen hyökkäystrion jostain 70-luvulta ja tämän myyttisen trion pelikirjan. Suuresti ihannoimamme ja arvostamamme Juvalaisen Perinnesalaatin taitajan elämästä löytyy myös atleettinen puoli. Tiukalla otteella on hän noudattanut edelleen tuota aiemmin mainittua pelikirjaa ja nöyryyttänyt nuoremmat asianharrastajat totaalisesti.

Ja sitten pieniä kirjallisuusuutisia. Kun tuota aikaa on siunaantunut, on Netin kätköistä löytynyt seuraavanlaisia aarteita. Jos maailmanmatkailu kiinnostaa ja jonkinlaisia vinkkejä haluatte matkailuun turistirysien ja extreme-paikkojen välimaastossa, niin suosittelemme tutustumaan Kangasjärven Mikon raportointeihin maailman ääristä. Niitä löytyy täältä

Studiossa III
Jos taas seikkailut puutarhassa, sisutuksessa ja etenkin makujen maailmassa, unohtamatta Tampereen makuaarteita, kiinnostavat sinua tai mikäli ruokasi ei sano ”PLING!” valmistuessaan, painappa tuosta seuraavasta hyperlinkistä.  Eimitäänmikroruokaa. Miten joillakin riittää tuota energiaa??

Ikaalisten suunnasta soitteli ystävämme. Teki pienoisen virheen, sillä Popedan Lapin reissulta ilmoitteli Elvis maaliskuussa, että olisi aika ottaa Horrori kiinni. Hän kun tulee Lapista olisi tuotemyynnin orjien pesun ja kampaamisen aika. Käräytti näet itsensä siinä Horrori. Oli puhelinsoitossa vaan niin intoa piukassa onnellinen ja otettu, kun oli huomannut paikallisessa videovuokraamossa, että hänestä on tehty oma taiteenlaji. Horror-elokuvat.
Pahalta tuntui tietysti edes aloittaa tuollaisen innostuksen murentaminen, mutta pakkohan oli kertoa, että ei se nyt ihan niin mene. Jouduimme sitten melkein rautalangasta vääntää, että ne ovat sellaisia kauhuelokuvia, sellainen taiteenlaji, elokuvataiteen alalaji jossa katsojille tarjotaan elämyksiä ja tunnereaktioita pelon kautta. Ei meinannut millään uskoa. Kerroimme samalla, että Rocky Horror Show ei ole hänestä tehty musikaali. Voi sitä itkua ja parkua mikä siitä lähti. No, hätävaleena pyysimme tulemaan takaisin kaupunkiin, Elviksen pajalle oli kuulemma saapunut erä mustavalkoisia bingopalloja.

Niin ne tunteet sitten heitteli laidasta laitaan. Hirveät olivat riemunkiljahdukset kun tuon kuuli. Rupesi samalla tekemään lähtöä tuolta maalta kaupunkiin ja pakkaamaan tavaroitaan. Yritimme vielä toppuutella, että odottaisi edes aamuun, ennen kuin menee bussipysäkille seisomaan, öiseen aikaan kun busseja siitä ohitse ei kulje. Ei auttanut. Hirveän innoissaan oli seissyt koko yön bussipysäkillä odottaen kuljetusta kaupunkiin; heilutellut ohiajaville autoille naama loistaen kuin hangon keksillä. Meille tuli tietysti hätä käteen lupaamiemme bingopallojen kanssa. Aamusta piti olla jonottamassa jo urheiluliikkeen oven takana ja lunastaa kaikki valkoiset pingispallot omiksi. Kirjakaupasta vielä musta tussi ja sitten numeroimaan kiireellä niitä palloja. Pallot laatikkoon ja kummit soikeana autolla Elviksen pajalle. Jätimme paketin sinne pöydälle Elviksen hieman ihmetellessä että mitäs nyt oikein tapahtuu, mutta emme voineet kommentoida muuta kuin ”Älä kysele - Horrori on tulossa, anna nää hälle, kun ovesta tulee ja homma on bueno!”. Pyörivät nyt nuo pallot kuulemma Kalevassa jossain Bingon takahuoneessa odottamassa pahaa päivää. 

Tämmöisillä terveisillä tällä kertaa. Laitetaan uusia uutisia kun niitä ilmenee. Eli uutta pukkaa studiossa ja keikoilla.

Ai niin... Unohtui vallan. Kokoonnuttiin tuossa huhtikuussa juhlistamaan erään bändin läheisen merkkipäivää. Oikein oli maukasta tarjoilut illan kekkereissä. Vai mitä??? 


JIIHAA!!!! HERKKUKATTAUS!!!