lauantai 31. joulukuuta 2011

KANSALAISET! MEDBÖRJÄRE! UUDENVUODEN EXTRA

Tampereella 31.12.2011

HJULAPATAA!!!! KAIKKI ÄIDIN PIKKU RAKETINRÄJÄYTTÄJÄT!!!!

Jos nyt hieman saa plagioida tuota Ikurin turbiinia tähän alkuun. Ja vaikka ei saisikaan, niin tein sen jo, että se siitä. Valitukset asiasta voi osoittaa Juvan Shellin nurkkapöytään nimimerkillä ”Rikoomies Rantasalmelta”. Se olisi sitten vuoden viimeinen päivä menossa. Tämä vuosi olisi sitten taputeltu kohta puoliin ja voidaan siirtää sinne muistojenlaatikkoon.

Huomenna eletään jo uutta vuotta, joka tarkoittaa sitä, että kaikkiin kaavakkeisiin pitää oppia rustaan vuosiluvuksi 2012. Mutta se on huomisen murheita se. Eletään nyt ensi kunnialla tämä vuosi loppuun, ennekuin aletaan kiilaamaan ensivuoden puolelle.

Se olisi sitten 2011 melkein valmis. Ei toteutuneet ne uhkakuvat, joita Neljä Ruusua orkesteri maalaili vuonna 1992 Haloo albumillaan olleella ”2011” kappaleella. Ei tarvittu kaasunaamareita kaupungilla, eikä happikaappeja sisäiseen gameettien luovuttamiseen ja uimaankin päästiin. Niin… ja Aurinkokin oli paikoillaan. Valitettavasti vain joidenkin lasten asema vähän tahtoo olla niin ja näin. Aina ei sitä parasta turvaa tosiaankaan löydy muualta kuin sieltä keräyslippaasta, joten jos nyt ensi vuotta ajatellen sovittaisiin jotain muuta linjaa porukalla? Käykö?

Heitti sitten muuten pienoisen myterin tuossa vuoden loppusuoralla. Puita kaatui ja kellään ei ollut kivaa. Sitä makaa 120 miljoonan euron edestä puutavaraa pitkin ja poikin Suomen maata. Ja aika usein juuri sähkölinjoilla. Meni meinaan sähköt monesta paikkaa, eikä niitä kaikkia ole vieläkään saatu toimitettua takaisin. Ja mediassa keskustellaan ja osoitellaan nyt syyttävällä sormella porukalla toisiaan ja mietitään, että miten tämä on mahdollista.

No… Jossain tuolla Pohjois-Atlantilla syntyi syvä matalapaineen keskus, joka liikkui itään. Norjassa tuon Dagmar-myrskyn arvioidaan olevan kolmanneksi pahin viimeisen viidenkymmenen vuoden aikana. Ruotsin yli yhä itään liikkunut matalapaineenkeskus iski maahamme Tapaninpäivänä aamusella keskituulen ollessa yli 20 m/s eli 1200 m/min eli 72 km/h. Melko lujaa vai mitä? Korkein mitattu tuulenpuuska oli ollut 31,5 m/s. Ja Kaskisissa keskituuli myrskyssä oli ollut 28,5 m/s. Ei oo ihme ettei puut pysy pystyssä. Ja ne sähkölinjat kun nyt edelleen on ilmajohtoja, niin paukkuuhan niitä, kun tukkipuuta lentää päälle.

Ongelmaksi on muodostunut vain yhteiskuntamme tämänhetkinen sähköriippuvuus. Pakasteet sulaa ja pirtit kylmenee. Ja viihde-elektroniikkahan ei myöskään toimi, eikä puhelimet. Joutuu siis ihan oikeasti viettämään aikaa ihmisten kanssa. Saas nyt vaan nähdä käykö niin, kuin tuolla ameriikan mantereella tarinan mukaan. Siellä kun meni eräästä kaupungista sähköt päivänä eräänä, oli seurauksena kymmenen kuukauden päästä synnytyslaitoksella ruuhkaa. Se nähdään nyt sitten tuolla syys - lokakuun korvilla.

Niin, se on taas aika keksiä niitä lupauksia tulevalle vuodelle. On sitten meinaan vedetty taas kaiken maailman herkkua tässä menneellä viikolla. Ruuansulatuskanava on ihmeissään sen kaiken höystön edessä mitä sinne on tungettu. Ja kaikkea kun ei kuitenkaan käytetä, on se kätevää varastoida elimistöön. Läskiksi. Näin toimii aito ja ehta luomuelimistö. Varastoi energiaa hyvinä aikoina huonoja aikoja varten. Valitettavasti se nyt ei vain sovi tähän tämän päivän terveysihanteeseen, joten niistä varastoista on päästävä eroon. Siinä yksi lupaus, joka kuitenkin jää suorittamatta.

Ja sitten ne väkijuomat… juu… niin juuri… ja tammikuu kun on ohitse, niin narks ja hörps kiirii ympäri fennoskandiaa taas. Ja körssistä luopujat. Just joo… Eiköhän taas kerran ole parempi, että kaikki me lupaamme vain olla lupaamatta mitään, mitä ei voida pitää.

Sitten onkin aika sulattaa hieman tinaa ja kipata se vesiämpäriin. Ohi siitä menee kuitenkin osa osuen kalusteisiin ja iholle. Eikä satu yhtään. Siitä osasta, joka nyt sitten sattui osumaan sinne vesiämpäriin, voidaan heijastaa varjo seinälle ja ennustaa tulevaa vuotta. Toimii ihan varmasti. Meinaan sitä valuuttaa on useampana vuonna luvannut, mutta ei ole tilille asti löytänyt ne tinataalat.

Sitten onkin aika, kaikista silmälääkäreiden, kirurgien, poliisien ja turvatekniikankeskuksen varoitteluista huolimatta, lähteä pienessä tinassa ammuskelemaan niitä raketteja. Ja luonnollisesti ilman suojalaseja. Palaa nimittäin pikkusen rahaa taivaan tuuliin niissä pommeissa. Ja muutama kämppä samalla siinä touhussa. Ilta kuudelta alkaa virallisesti ensin varovainen häirintätulitus, joka puolen yön aikana kiihtyy varsinaiseksi tykistökeskitykseksi. Ja lemmikit painavat hännät koipien välissä ja mahat kuralla sänkyjen alle piiloon. Lähtee siinä paukutuksessa illan aikana muutama sormi ja silmäkin. Käsikirurgit ja silmälääkärit kiittävät ja taas Kela korvaa.

Huomenissa sitten heräillään tukanjuuri kipeänä kuuntelemaan Mäntyniemen emännän puhetta. Paitsi tietysti ne uutterat, jotka juhlakansaa ovat holhonneet ja huoltaneet eri tavoin viimeisten tuntien aikana. Tätä sorttia uransa viimeisen televisiopuheen pitää Tarja. Kiittelee kaiketi kamalasti kuluneesta ja kaivaa joitain epäkohtia esiin yhteiskunnastamme. Ei ne kuitenkaan mihinkään muutu. Paitsi vuoden päästä sen ”Med smörgåssare” sanoo joku muu. Se mikä on kanssa on varmaa, niin huomenna kaikki on kalliimpaa. Verottaja tulee, verottaja nappaa, verottaja ei muuten kuuntele Abbaa.

Mutta niin kuin tuli todettua, ne on huomisen murheita ne. Tässä pitäisi nyt jotenkin vetää yhteen tuo kulunut vuosi. Jaahas…

Näitä aikoja se oli kun tämän blogin pitämisestä alettiin puhua. Ei toimittaja muista, mutta näihin aikoihin. Paljon on mahtunut asiaa vuoteen. Japanissa järisi maa ja Euroopassa talous. Oli kylmää ja kuumaa keliä, ei meinattu saada ”Jytkyn” jälkeen hallitusta kasaan, oli vuotoa ja skandaalia, bändejä perustettiin ja hajotettiin, levyjä julkaistiin ja kiertueita tehtiin… Kuka niitä nyt enää oikein muistaa. Jos nyt kiinnostaa, niin lukekaa historiikeista.

Tällä porukalla keikkoja oli reilut 80 viime vuonna. Kuluneen vuoden aikana reissattiin Saariselkä – Tallinna välillä ja kansaa viihdytettiin. Varovainen arvio on, että katsoja määrä on jossain 100 000 kieppeillä. Tarkkaa väkimäärää ei pysty sanomaan, kun ei sen naksun kanssa tullut oltua kaikkia vastassa.  Kolmekymppisiä vietettiin ison kiertueen merkeissä, joka kahteen laivaan lopetettiin. Uusia biisejä tuli ulos neljä sillä kokoelmalevyllä ja sen sellaista.
Ensi vuosi tuo uudet hommat eteen, eli bändi painetaan studioon ja keikoillekin saavutaan sitten kesällä. Syksyllä on luvassa jotain… hmmm… no näette sitten. Että, tuota ja joo… Ei kai tässä nyt sitten muuta.

PAITSI TIETYSTI ETTÄ

Älkää hölmöilkö tänäänkään ratissa, ravintolassa tai missään! 
Mekään emme hölmöile, varsinkaan ilotulitteiden kanssa. Annamme ammattilaisten hoitaa asian.  Siis sen ilotulituksen, ei hölmöilyä. Oy Pyroman Finland Ltd hoitaa homman turvallisesti ja näyttävästi.HALUAMME TOIVOTTAA HYVÄÄ, ONNELLISTA, ILOISTA JA MENESTYKSELLISTÄ UUTTAVUOTTA 2012 KAIKILLE SÄÄDYILLE!!!

Ei kommentteja: