lauantai 24. joulukuuta 2011

EXTRA JOULUBLOGI

24.12.2011 Tampereella

Hei kaikki Joulupukin pikku apulaiset!!!

On taas se aika vuodesta. Parin tunnin kuluttua Suomen Turussa yks jeppe kiipee parvekkeelle julistamaan Joulurauhan. Sitä sitten tuijotetaan televisiosta, mutta ei se rauha siitä ala. Perheen äidit painaa päämärkänä ohimosuonet pullottaen Jouluherkkuja pöytiin. Muutama tiukka sana pääsee, kun hermo palaa ja uuneissa vähän muutakin.

Keikkarintamalla bussit ovat suunnistaneet kotiin lepäämään jakaen soittajat ja roudarit koteihinsa pukkia odottamaan. Kaikille ei kuitenkaan koita juhlapyhiä, joten Kiitos ja Kunnia niille, jotka töissään pyhät viettävät. Tämä koskee nyt sitten kaikkia ammattiryhmiä, emme ala erittelemään. Mutta töissä on porukka näinäkin pyhinä.

Viime viikot on nyt sitten painettu selkä vääränä erilaisia kauppoja lävitse kauheassa ruuhkassa. Herkkuja on kannettu kotiin ja imuri on huutanut hoosiannaa. Ei sitä Daavidin poika laulua, mutta moottori punaisena on saanut painaa hooveri. Kuusimettälläkin on rämmitty ja taas on ilmaston muutosta vauhditettu, kun niitä puita on katkottu ja sisälle kannettu.

Soitteli juuri äsken bändin pomo Olli tuolta kaukoidästä lomamatkaltaan. Pyysi välittämään Jouluterveiset kaikille tasapuolisesti. Pyysi samalla hakemaan Mikon ja Jaskan studiolta pois Joulun viettoon. Ovat työstämässä siellä keväällä julkaistavaa DVD:tä. Daffy pakeni maaseudun rauhaan Jouluksi ja lähetti sieltä Postiautolla terveiset. Noudamme ne matkahuollosta heti seuraavana arkena.

Se ei sitten tullut valkoista Joulua. No tämä helpotti sen verran haravointityötämme, ettei Toikan Aria tarvinnut etsiä maastosta hiihtoladuilta. Saatiin nimittäin tehdä haravointi mukavasti autolla ajellen ja lenkkipolkuja kierrellen. Ei meinaan tykkää oikein nuo hiihtäjät, jos siinä latu-uralla autolla ajelee. Lähetti kanssa kovasti kaikille terveisiä, kun Joulusaunaa ruvettiin puhumaan.

Porista saapui myös puhelu. Jos siitä murteesta nyt jotain ymmärsi, niin oli puhelimen toisessa päässä Hakulisen Jussi, joka omal taval sen Joulun toivotti. Ihmeteltiin siinä miksi se pukki roikkuu taas naru kaulassa kuusessa.

Tyttäristä Suvi käänsi keulan kohti pohjoista ja "Hei mummoa". Molemmat mummot on esitelty, mutta en kirveelläkään muista kumpi on kumpi. Terveiset molemmille täältä etelästä. Kun kerran sieltä niitä terveisiä tänne pyydettiin lähettämään. Samoin lähettivät Miina Porist ja Annika Sibbosta Jouluterveiset.

Juki taasen valmisteli lomalle lähtöä. Soitti tuolta lentokentältä ja pyysi siinä terveisensä kertomaan. Juvalta saapui myös puhelu. Siellä malttamattomana istui mies uuninluukun edessä ja tuijotti siellä muhivaa kinkkua. Kertoi ohjelman olevan hieman yksitoikkoinen, mutta kiinnostava. Kerrottiin sitten että parempia ruokaohjelmia tulee televisiosta, sieltä olohuoneesta.

Tekniikan pojille olikin sitten varattu ohjelmaan hieman teknistäavunantoa. Keli kun on mikä on, soitteli tuolta Sallasta sellainen ukko ja pyysi apua. Reki ei kuulemma kulje, kun ei ole lunta. Järjestettiin sitten erilaisia pyörä virityksiä hälle.

Pyysi vielä yhtä palvelusta. Kiire painaa päälle kuulemma ja viime Joulusta oli jäänyt hieman ikävä maku, kun eräs hyvin tuntemamme oli päässyt puraisemaan. Vuosi olikin mennyt antibioottikuurilla. Kädessä ollutta tulehdusta oli hoidettu pois. Lupasimme auttaa ja toimitimmekin Horrorin lahjan perille. Paketti sisälsi muuten kolme pakettia Sinistä-lenkkiä, paketin näkkileipää ja konjamiini pullon. Sellaisen pienen, minibaari kokoisen. Hieman murisi annettaessa mutta leppyi kyllä kun sai käteensä. Ja tulihan sieltä lopulta myös hymy ja kiitos.

Näin ikään...Haluammekin kiittää kaikkia kuluneesta vuodesta ja toivottaa hyvää ja rauhallista Joulua!!!

Ei kommentteja: