torstai 2. kesäkuuta 2011

KESÄ 2011

LOPPUU NE PITKÄTKIN LOMAT

Jaaha! Tähän on tultu. Lomat alkaa olla lusittuna ja edessä olisi uusi keikkajakso. Karppasen toimistolta kyllä tuli jo keväällä postia, missä ilmoitettiin kesän ohjelma. Nyt olisi tuollainen hommapuuha edessä. Turusta liikkeelle ja Tuuloksesta kotiin. Tai käydään siinä kyllä välillä kotona aina kääntymässä. 29 esiintymistilaisuutta odottaa. Omaisille listana tiedoksi, mistä miehet milloinkin löytyvät, tänä kesänä.

Kuluneen keikkatauon aikana Viitasen Jani vahti bändiä pari viikkoa studiollaan. Eivät päässeet popparit ihan lomatunnelmiin ja villiintymään. Työstivät näitä ”Tällaisina aikoina”, ”Kun nuoruus katoaa” ja ”Yhteinen elokuu” biisejä aikansa Headline-studiolla.

Sitten olikin vahtivuorossa Hinkan Harri kameransa kanssa. Bändi pistettiin lentokoneeseen ja Lissaboniin. Syksyllä nähdään kyseiset potretit, miten tämänkaltainen härmäläispoppoo sulautuu eteläeurooppalaiseen kulttuurimaisemaan. Kävivät paikanpäällä antamassa vielä neuvoja paikallisille päättäjille, kuinka niitä raha-asioita tulee hoitaa. Miten velat maksetaan ja verot kierretään.

Lissabonista kun saapuivat esiintyvät taiteilijat, oli varsinaisen lomailun vuoro.  Mikko ja Jaska tosin uhrautuivat lomasuunnitelmistaan ja jatkoivat biisien työstämistä sekä viimeistelyä. Menivät ensin Nordlundin Juuson Sound of JJ -studiolle ja sieltä Deerhouse -studiolle. Viimeisiä hetkiä eletään näiden kappaleiden synnytyspolttojen osalta. Tulevat sitten aikanaan kuultaviksi.

Tekivät kiekkoleijonat sitten aikamoisen tempun tuossa taannoin. Vaikka alkulohkon aikana näytti että jep-jep, niin pyttyhän sieltä tuli. Ja millä tavalla. Juhlat olivat sen mukaiset. Kansa on kylpenyt suihkulähteissä ja kuohujuomissa. Urheilijat siinä samassa. Kahdenlaista ilmaveiviä on nyt sitten käsitelty mailla ja mannuilla suuntaan jos toiseen. Ja sen pytty, kovia on kokenut ”Kundikin” matkan varrella. Onnea mestareille ja muille.

Toivottavasti kesä ei kulu pelkästään rillatessa. Muuten voi olla syksyllä nilkkatulehduksia liikkeellä.

Kataisen Jykä on sitten siellä Säätytalolla rakennellut hallitusta maahamme jo jonkin aikaa. Ei vain meinaa löytyä oikeaa sovitusta siinä hommassa sävellykseen ja sanoituksiin. Saa nähdä, koska marssivat presidentin esittelyyn nämä valitut.

Elviskin soitteli. Siis sieltä Rockpaitojen pajalta, ei tämä Ameriikan Elvis vaan aito ja elävä Tampereen Elvis. Ovat tehneet loman ajan kovasti rätei ja lumpui. Ongelmana oli, että orjat olivat karanneet. Kuulemma olivat loman alettua Ikaalisten suunnalla kiivenneet puuhun. Roikkuvat siellä ja heiluttavat latvoja järjettömän huudon kera. Pitäisi kuulemma käydä hakemassa alas ja töihinsä.

Jos nyt alkuviikosta liikutte sillä suunnalla, niin koettakaa välttää lähestymistä. Saattavat olla arvaamattomia näin alkukesästä. Nälkäisiä ja janoisia kun ovat. Valjastamme huomenissa heidät, mikäli saamme puista alas.

Tampere 29.5.2011

Ei kommentteja: