maanantai 1. helmikuuta 2016

Miltä näyttää vuosi 2016?

Morjesta Yö kansalaiset, vuosi vaihtui ja on aika suunnata katseet tulevaan. Vuosi 2016 on yhtä kuin Yön 35. vuosi suomalaisen kevyen musiikin saralla.

Siihen sarkaan on sitten mahtunut jos jonkinlaista sattumaa. Parhaimman kuvan menneistä ajoista saatte varmaankin tutustumalla Ilpo Rantasen kirjoihin bändistä. Mutta, joo... kaikkea on ollut. Itkua ja naurua, suosiota ja vähemmän suosiota. Matka kuitenkin jatkuu.

Monenlaista hienoa on tähän vuoteen suunnitteilla. Niin kuin monet on jo huomanneet ja jos nyt joltakin on ohi päässyt menemään, niin tiedoksenne annettakoon, ettei keväällä bändiä nähdä keikoilla muualla, kuin Iskelmägaalassa perjantaina 12.2 Tampere-talossa ja Suomipopristeilyllä Baltic Queenilla 19-20.3. Tämän hetkisten tietojen mukaan molemmat tapahtumat ovat jo loppuunmyytyjä.
Lisäksi lavalla piipahdetaan Emma gaalassa Espoossa, jonne sen sijaan vielä on lippuja saatavilla.Bändin lomaillessa on kuitenkin jonkinlaista aktiivisuutta havaittavissa orkesterin jäsenten keskuudessa.

Olli Lindholm trio tekee kevään aikana muutamia keikkoja ja niiden ajankohdat ja paikat saat selville osoitteesta: http://www.piikkikasvi.fi/olli.php

Kevät on siis suurimmaksi osaksi keikkataukoa, koska uusi materiaali ei synny itsestään, niin miehet ovatkin kevään uutterasti studiossa tekemässä uutta materiaalia. Samalla mietitään hieman uusia kuvioita syksyllä starttaavalle 35-vuotis juhlakiertueelle.

Uusi levy on nyt sitten tehty uuden miehen komennossa. Tuottajan paikalla studiossa on häärinyt Jimmy Westerlund. Jonne Aaronin bändistä tuttu muusikko. Tai siinä hän nykyään eniten vaikuttaa. Taisi olla Kometfabriken ensimmäisiä Jimmyn bändejä. Samaisen miehen kynästä on lähtenyt Hyvässä ja pahassa- levyllä ollut ‘Jään sun viereen’ kipale. Kyseisen Kometfabrikenin levyttämä ‘Snedsteg’.

Uuden levyn ensimmäisiä tuotoksia on ollut Jimmyn kappale ‘Minne tuulet vie’, joka jonkin verran on radiossa soinut. Näissä molemmissa raikkaan tuntuisissa kappaleissa sanoittajana on toiminut Mikko Karjalainen.

Uudesta levystä voidaan muuten kertoa sen verran, että se on fyysisenä kopiona noin 12 cm halkaisijaltaan. Se on kiiltävä, ainakin toiselta puolelta ja sen keskellä on reikä. Ja kun levyn halkaisija on 12 cm on sen säde 12cm /2= 6 cm.

Tästä voimme taas päätellä että levyn ulkokehän piiri on ( p=2πr =>2π6 = ) 37,7 cm. Levyn kun laittaa sitä lukevaan laser-ajan levysoittimeen, kuuluu sieltä erilaisia ääniä. Ne on asetettu harmonisesti tiettyjen rytmisten jaksojen sisään aseteltuna.

Ja sitten takaisin asiaan. Jokainen, joka Yön facebooksivustoa seurailee on varmasti huomannut, että Juki ja Daffy tekevät kevään mittaan duo-keikkoja. Miesten keikoilla kuullaan Suomirockinhelmiä sekä englanninkielisiä klassikoita.

Yön keppimiesten duokeikkoihin pääset tutustumaan lisää facebookissa osoitteessa:
https://m.facebook.com/jukietdaffy/


Tällä hetkellä Jukin ja Daffyn kevään keikkakalenteri näyttää tältä:
26.2 Jämijärvi, Jämi areena
9.3 Tampere, Bar Ihku
13.4 Oulu, Bar Ihku
15.4 Rovaniemi, Hotelli Vaakuna
16.4 Kemi, Chill Out

Tällaisilla tunnelmilla teille kirjoittelemme.

Ei kommentteja: