keskiviikko 23. syyskuuta 2015

YT-neuvotteluiden tulos!

Ystävät ja kylänmiehet!

Ja totta kai ne kylän naisetkin. Olkoon tekstimme olemukseltaan sukupuolineutraalia ja sukupuolten tasa-arvoa edistävää. Se kun on nyt tätä päivää. Paitsi, että miten nyt kirjoitat ylipäätään sukupuolineutraalisti, jos kirjoittelun ydinryhmässä on kymmenkunta miestä ja heidän edesottamuksensa.

Siitä onkin aikaa, kun tänne viimeksi on jotain päivitetty. Syytkin siihen on olemassa, mutta paljastetaan ne sitten joskus. Ja tekstiäkin on viime seikkailuista olemassa. Jossain. Kun vain tietäisi, että missä.

Tai jossain digitaalimaailmassa ne ovat - eihän tässä hetkeen ole enää kirjoiteltu papyrukselle eikä nahkoihin. Ja ne digitaaliset arkistotkin on tallella, mutta varsinainen kohdekirjasto on siellä niin monen mutkan takana.

Jossain digitaalisessa maailmassa on siis olemassa Yö-yhtyeen viime vuosien seikkailuista koostuva Aleksandrian kirjasto. Toivottavasti jostain ja joskus löytyy se paimen, joka heittää kiven näihin ”kadonneisiin Qumranin-teksteihin”. Mutta luulenpa, että joskus ne vielä löytyvät, ja julkaistaan.

Eli paljon on vettä virrannut nykyisen kotikaupunkimme halkaisevassa Tammerkoskessa Näsijärvestä Pyhäjärveen. Hiljalleen soljuu tuo vesi haarautuen Nokialla Nokianvirrasta Kokemäenjoen vesistöksi ja Vanajaveden-vesistöksi.

Eli kun Tampereella pissii maastoon, valuu se väkisinkin Pyhäjärveen ja sieltä jakautuu puoliksi porilaisille ja puoliksi hämeenlinnalaisille juomavedeksi. Tämä varmaankin osittain selvittää heidän luonteensa.

Paljon on siis tapahtunut. Pelko ja Rakkaus-kiertueen jälkeen palattiin kiertelemään erilaisia kapakoita ympäri armaan Suomemme niemen. Kesä viihdyttiin pääsääntöisesti kesätapahtumissa ja syksyllä palattiin jälleen sisätiloihin.

Vuoden 2013 huipennus oli varmaankin risteilyt Popedan kanssa tutulla ja turvallisella M/S Baltic Princessillä. Voi että ne oli hauskoja reissuja.

Vuosi 2014 aloitettiin taas uutta intoa täynnä kapakkakeikoilla. Uutta levyä valmisteltiin ja se julkaistiinkin lokakuussa. Hyvässä ja Pahassa oli sitten bändin 20. studiolevy. Biisintekijä paluun teki Petanderin Markku, jolta tulikin pari varsin mallikasta rallia.

Varsin mallikkaaksi ralliksi levyltä osoittautui Jonne Aaronin bändissä nykyään vaikuttavan Jimmy Westerlundin Kometfabrikenin kanssa vuonna 2005 tekemä ”Snedsteg”, joka Mikko Karjalaisen kynästä kääntyi Suomeksi ”Jään sun viereen”. Ollin viereen tuolla kappaleella asettautui taas kerran naiskauneutta parhaimmillaan, ja tällä kertaa se on Stina Girs.

Kesä 2014 kierrettiin perinteisesti erilaisia kesätapahtumia ja syksyllä starttasi Hyvässä ja pahassa-konserttisalikiertue. Maata kierrettiin niin, että show pystytettiin yhteensä  20 eri paikkaan. Syksy 2014 huipentui taas M/S Baltic Princesille jossa vietettiin laatuaikaa Teräsniskan Suvin kanssa. Suvihan jätti lavat hetkeksi het-kohta noiden risteilyiden jälkeen ja jäi äitiyslomalle.

Vuosi 2015 aloitettiin taas perinteisesti niin sanotulla kapakkakeikka periodilla. Kesällä kierrettiin taas kesäisiä tapahtumia ja toreja, ja hauskaa oli. Vierainamme olivatten Klemolan Jani ja Girsin Stina. Kesän pysähdyttävin kokemus oli Kuopion keikalla, kun lavalle nousi Hakulisen Jussi. ”Joutsenlaulu” soi niin hienosti Kuopion sateisessa illassa, että voi moro.

Jussiltahan on ilmestynyt Iku Tukiaisen Iku-bändin kanssa tekemä ”Erakko”-kappale, joka muuten muutamaan kertaan viime kesänä kuultiinkin setissä Ollin, Mikon ja Jaskan esittämänä.
Eli tuollaisia tässä nyt on tapahtunut välillä, niin kuin pääpiirteittäin. Vaikka blogissa ei ole juuri mitään tapahtunut, on kuitenkin tapahtunut kokoajan. Ja paljon.

Seuraavaksi potkaistaan blogikikin uudelleen tulille. Nyt suunta on kuitenkin toinen. Alkukesästä istuttiin tuolla Hyvinkäällä pienellä porukalla Willatehtaan Woodstockissa musculus gluteus maximusten ( iso pakaralihas ) päälle ja pidettiin pientä palaveria aiheesta. Siis blogista.

YT-neuvotteluiden tulos oli, että ulos. Tylyä, mutta tätä päivää. Allekirjoittaneen on aika keskittyä viimeinkin ydinosaamisalueeseensa. Blogin puolelle tulee uusi vetäjä.

Tämä tarkoittaa sitä, että blogi pysyy ensin julkisena hetken aikaa tämän julkaisun jälkeen ja sulkeutuu sitten hetkiseksi. Mutta vain hetkiseksi. Sisällössä tehdään hieman muutoksia eli sitä päivitetään. Sitten aukeaa uusi ja uljaampi blogi-osuus uusin ja raikkain tuulin.

Jaa että mitä minä aion jatkossa tehdä?? Tästä eteenpäin keskityn omiin blogeihini. Ensimmäinen niistä on ruoka ja lifestyle-blogi. Siinä en kerro mitä syön ja missä syön, enkä varsinkaan miltä se maistuu. Lisäksi mitään trendikästä tai muuta on turha odottaa. Niin kuin sitäkään, että pääsette siihen tutustumaan.

Lisäksi aloitan massamuuttokriittisen kirjoittelun. Koskien nimenomaan kaikkien suurten massojen liikehdintää maailmankaikkeudessa ja sen kritisointiin. Mitä järkeä on, että suuret massakeskittymät, kuten nyt esimerkiksi Jupiter, sijaitsee tuolla etäisyydellä meistä.

Sillä että Jupiter toimii eräänlaisena magneettina aurinkokunnassamme leijuvalle rojulle juuri massansa ja siitä johtuvan painovoimansa ( gravitaatio ) ansiosta ja näin ollen estäen osan maapalloon kohdistuvista asteroidi osumista, ei ole mitään väliä. Ja että galaksit matkaavat toisistaan poispäin. Vastustan jyrkästi.

Näiden lisäksi aloitan liikunta- ja elämäntapa-aiheisen blogin, millä vältellä kaikkea liikuntaa. Se blogi keskittyy erilaisten tekosyiden keksimiseen, millä urheilusuorituksia voi lykätä myöhemmäksi.

Ja kyllä nyt alustavasti sovittuna on, että joitain satunnaisia vierailuita allekirjoittaneelta sinne blogin puolelle hyväksytään.

Kiitoksia ja anteeksi. Ei muuta kuin ylös ja eteenpäin sano mummo lumessa.