lauantai 9. kesäkuuta 2012

KESÄN KORVALLA


Toukokuun lopulla 2012 anno domini ( vaikka nyt kesäkuuta jo pitkällä eletäänkin )

Taas kerran esitti luonto voimiaan. Se esitti yhden suurimmista ihmeistään. Pitkän talviajan valkeaan piilonsa vetäytynyt elämä on palautunut keskuuteemme. Ensin hiljaa hiipien, jopa muutaman kerran peräytyen pohjolan perukoilta tulevien viimeisten arktisten henkäysten edessä. Jokaisesta sentistä taistellen, mutta periksi antaen, talven valkeaverho vetäytyy takaisin pohjoiseen. Se menee odottamaan vuoroaan päästä taas näyttämään voimiaan.
Seuraa aika jolloin kaikki hieman ihmettelevät paikkaansa ja osaansa. Viime kesän heinät makaavat palaneina paikoillaan ja puiden lehdettömät oksat harovat ilmaa kuin sokea haroo auttajaansa. Jostain, aivan yllättäen, saapuu kuitenkin taianomainen käsky, jolloin luonto ryhdistäytyy ja elämä palaa keskuuteemme. Kaikessa hiljaisuudessa peittyy maa vihreään verhoon. Maan ylle leviää vaaleanvihreä väritys, joka päivä päivältä tummenee. Sävytyksen saavutettua lopullisen tummanvihreän värinsä on kesä. Ja kesä tarkoittaa sitä että meillä alkaa keikat.
Vielä on hieman leväällää vehkeet

Ilmassa on ollut katupölyn lisäksi huomattavan paljon rakkautta. Ja lempeä. Jopa niin paljon, että normaalisti koivujen siittiösolujen valkuaisaineesta allergisia reaktioista saamattomat henkilöt ovat niistä nyt kärsineet. On meinaan ollut hieman sitä keltaista jauhetta ilmassa. Ilma on suorastaan väreillyt erotiikkaa puiden lisääntyessä.

Pahin siitepölykevät kahteenkymmeneen vuoteen, kuulemma. Eli odotettavissa on paljon pieniä juhannuskoivuja tulevina kesinä. Ja vihtomaan päästään oikein urakalla. Ja tuhmilla lapsosilla uhka koivuniemen herrasta kasvaa. Tosin nykyään sekin on kyllä kielletty. Jo tuon lauseen sanomisesta saattaa rapsahtaa baakkelsia laittomasta uhkauksesta.

Ihme juttu sekin, sillä kertokaa epätietoiselle mikä on sitten laillinen uhkaus. ”Jos et heti maksa vippiäs, valtiovalta tulee ja vetää käkeen!!!” Samoin kuin puheet laittomista huumausaineista. Mitä ne lailliset huumeet sitten ovat?? Älkää nyt vain esittäkö vastausta, että lääkkeet. Nehän lääkeaineita ja lääkeaineiden yksi alaryhmä on kyllä huumaavat lääkeaineet. Ei tästä taas ota selvää Erkkikään, mutta tärkeintä, että on hienoja nimityksiä ja sanahirviöitä. Kuten nyt ”luvaton käyttöönotto” eli varastaminen ja aivoverenkiertohäiriöyksikkö eli Stroke-unit. Näitä sitten joku miettii miten ne pitää kansalle ilmaista.

Ei ollut näitä ongelmia on oli pieni. Lego oli leeko ja sillä selvä. Mutta moni asia on muuttunut lapsuudesta. Sitä tässä nyt pohtii hiljaa mielessään, että miten sitä onkin hengissä. Meinaan kun on vanhanajan kasvatti ja vielä maalta. Ei pyöräilykypärän käyttöpakkoa, ei turvavöitä autossa, ei turvaistuimia, alkoholi ja tupakkamainontaa ympärillä, televisiossa kaksi kanavaa, ei kevyt tuotteita ja monia, monia muita. Mutta hengissä ollaan ja ilmeisen täysjärkisinä vielä.

Se oli taas sekin aika kun kodeissa, kapakoissa, toreilla ja turuilla vietettiin suuria kansallishenkisiä hetkiä. Isänmaallisiin pukuihin ja pieniä lippuja heilutellen kokoonnuttiin erilaisten media-alttareiden eteen. Ensin seurattiin Jukka Jalosen kokoaman Leijonamiehistö edesottamuksia kotikisoissa. Kisathan oli jaettu Ruotsin kanssa puoliksi. Rakkaan naapurin kanssa päätettiin kabineteissa järjestää kisat, jotka tällä kertaa jäivät mieleen, jos ei muusta kuin korkeista lipun hinnoista. Niinhän siinä sitten kävi, että kansa nousi barrikadeille asian suhteen. Ei kaikilla olekaan varaa maksaa 150 euroa alkusarjan ottelusta. Pahasti olivat nämä kisat menossa siihen formaattiin, missä köyhiä v******a kun rikkaat ryyppää.

No nyt on hieman parempi!!!
Pelillisesti kisat päättyivät Leijona-miehistöltä katkeraa katkerampaan neljänteen sijaan. Takkuisen alkusarjan jälkeen onnistuttiin ensin kaatamaan Jesse Joensuun tahtomaaleilla USA, mutta sitten vastaan luisteli itänaapurin karhu ja Jevgeni Malkin. Kylmästi seisoi pelikellossa aika 60:00 ja tuloksena 6-2 Venäjälle. Pronssiotteluun kävi tie, jossa Tsekit veivät metallit kotimaahansa.

Ei ollenkaan huono suoritus jätkiltä. Ajan saatossa tuokin saavutus varmaan kirkastuu. Samoin kuin oikeat mittasuhteet on saanut 7.5.2003 pelattu Suomi – Ruotsi puolivälierä jossa Ruotsi tuli 5 – 1 tuloksesta rinnalle ja ohitse voittaen ottelun 6-5.  Se on vain urheilua, mutta onneksi se antaa suuria tuntemuksia. 6 – 5 vuonna 2003 ja 6 – 1 vuonna 2011. Suuria tunteita on koettu noissa tuloksissa äärilaidasta toiseen.

Ihan yhtä suuria tunteita ei ole tarjonnut kuin kerran meille Euroviisut. Kun lätkäkisat oli jännitetty viritettiin uudet kisastudiot. Audiojärjestelmät vireeseen ja odottamaan miten Azerbaidzan onnistuu viisujärjestelyissä. Ei ihan mennyt niin kuin siellä kuuluisassa Strömsössä, mutta kuitenkin. Eikä mennyt putkeen maamme edustajallakaan. Pernilla Karlsson jäi kappaleella ”När jag blundar” sijalle 12. Edelle kiilasivat niin Karjalan mummot kuin länsinaapurimme edustaja Loreen, joka kappaleella ”Euphoria” nappasi Ruotsille maan viidennen voiton laulukilpailun 57. kilpailussa. Että näin… 

Treeneissä!! Niistä lisää ensijaksossa
Suuria tunteita koki myös blogin toimittaja kun tajusi tekemänsä virheen. Tiedättehän tunteen, että ”Syö miestä kuin jatsi”? Tai ”Vi….a niin ettei veri kierrä”? Tai mikä on ”Huutava vääryys”? Se on sen hetkinen olo tai tunnetila kun tajuaa merkinneensä Nolo et Rähjä yhtyeen 40-vuotisjuhlakeikan kalenteriinsa väärin. ”Manserokin vanhat pierut” -tapahtumaa vietettiin Pakkahuoneella tuossa taannoin, mutta toimittaja olikin menossa sinne vasta seuraavalla viikolla… Kalenterivirhe! Ei voi muuta kuin niellä tappionsa… leuka rintaan ja kohti uusia vastoinkäymisiä.

Taas pääsi mielettömyys maailmassa valloilleen. Ja nyt Hyvinkäällä. 26.5. kello 1.53 Hätäkeskus ilmoittaa poliisille Hyvinkäällä Uudenmaankadulla tapahtuvasta ammuskelusta. Minuuttia myöhemmin paikalle saapuu ensimmäinen poliisipartio, jonka toista poliisia ampuja osuu vartaloon hirvikiväärillä. Tätä ennen ampuja on onnistunut osumaan kahdesti kuolettavasti ja seitsemästi haavoittavasti ihmiseen. Aamulla varttia vaille kahdeksan poliisi pidättää ampujan kahden kilometrin päästä tapahtuma paikasta.

Taas on esitetty mediassa erilaisia kommentteja ampuja motiiveista ja tapahtumaan johtaneista syistä. Poliisin toimintaa on kehuttu ja parjattu. Poliisi tekee tapahtumasta esitutkintaa joka koostuu teknisestä ja taktisesta tutkinnasta ja viisaasti vaikenee asioista ennekuin varmuudella tietää mitä ja miksi tapahtui. Media hullaantui asiasta täysin. Erilaisia otsikoita onnistuttiin repimään aikansa ja tässä tapauksessa käytetty haravauutisointi on siinä mielessä hyvää, että väkisinkin kun aikansa arvailee joku arvaus osuu oikeaan. 

Jani ja Juki työstävät studiolla
Työrintamalla oli aika aktivoitua oikeasti. Soittajat ovatkin uurastaneet melko tovin Viitasen komennossa Headline Studiolla. Kappaleita alkaa olla jo melko nippu kasassa. Itse asiassa 13 tällä hetkellä ja yksi kappale odottaa vielä mahtaako jossain siihen syntyä sanoitus.
Päättivät tällä kertaa työstää levyn ikään kuin vanhalla metodilla, eli alustavaa sovitustyötä ei tehty, vaan Mikko toi soinnut lapuilla sessioon ja sitten sana oli vapaa. Vanhan liiton treenikämppämeiningillä. Näin biisit lähtivät lentoon - osa itsestään, osaa hieman työstäen. Tietysti Mikolta ja Jaskalta niitä ideoita löytyy eniten, ovathan he olleet bändin viimeisten levyjen tuotantovastaavina.

Sitten vaan Ari hommiin ja rummut lopulliseen muotoonsa ja heti perään Daffy kitaroimaan kappaleita. Juki soittaa bassot työhuoneellaan lopulliseen muotoon. Tällä hetkellä edessä ovat taustalaulusessiot ja pienten täytteiden äänitykset. Olli on käynyt laulamassa liidilaulut sisään, joten kaikki alkaa olla mallillaan. Tosin paljon on vielä hommia edessä uuden levyn suhteen.

Jaska Rhodes-pianoilee
Syksyllä starttaa sitten taas uusi kiertue. Tällä kertaa kaksi vahvaa tunnetta sisältävä nimi Pelko ja Rakkaus on tuolla syksyn rypistyksellä. Tuon tekeillä olevan levyn nimibiisin mukaisesti. Viime syksyisen ”Kiitos ja Kunnia – 30 vuotta Likaisia Legendoja” jälkeen on aika palata hieman pienempiin kuvioihin. Viime syksynä kierreltiin erilaisia areenoita ja jäähalleja. Liikkeellä oli 2-4 rekan ja kahden bussin kolonna. Henkilökuntaa kiertueella huiteli 30 korvilla kaiken kaikkiaan.  

Nyt on aika hieman intiimimmän kiertueen. Valtaisa lavarakennelma ja paineaidat vaihtuvat konserttisalien läheisempään ilmapiiriin. Kiertueen aikana matkataan Rovaniemeltä Tallinnaan. Pelko ja rakkaus-kiertueelle starttaamme lokakuun 4. Kiertue aikataulun voi tarkistaa vaikkapa täältä: Pelko ja Rakkaus 2012.

Rohkeasti vaan lippuluukulle, sillä jotain uutta on taas nähtävissä. Suunnittelutyö on nimittäin kiertueen osalta täydessä vauhdissa. Mitä tullaan näkemään ja kuulemaan… sen lokakuu näyttää.

Mikko ja muisto nuoruudesta...
Ensimmäinen soolosingle
Need my London town
Mutta nyt onkin jo aika joutua. Täytyy nimittäin mennä antamaan viestintäkoulutusta. Ystävämme Horrori nimittäin soitteli. Hänellä kun oli ongelmia sähköpostin kanssa. Tai no… Horrori on ainoa ihminen, jonka tiedämme, jolle pitää puhelimella ilmoittaa, että hänelle on lähetetty sähköpostia. Koskien kesän keikkoja laitoimme sähköpostia, ja soitimme perään, että tulossa on. Muutaman tunnin kuluttua ilmoitti hän, että ei ole tullut. Ilmeisesti hänen sähköpostissa on jotain vikaa kun sulakkeet eivät kestä. Aikamme kun yritimme selvittää tätä suurta mysteeriä puhelimitse, päätimme käydä sellaisella kotikäynnillä.

Ei toimi ei... Horrorilla sähköposti. Älkää kokeilko
tätä kotona!!! ( toim. huom. )
Siellä istui Horrori huoneen nurkassa ja katseli pistorasiaan. Ei tule sähköpostia ei. Viereisen pistorasian reikiin oli työntänyt kirjeitä. Ihmetteli suuresti, ettemme ole saaneet hänen lähettämää mailia. Näytti kovin kärsineeltäkin Horrori, hiukset pystyssä ja kiharalla, silmät seisoivat päässä ja pientä tärinää oli havaittavissa. Ei, kyseessä ei ollut hauskan illan jälkeinen aamukokemus. Älkää nyt sitten herran jumala kokeilko kotona mutta oli yrittänyt lähettää sähköpostilla liitetiedostoja. Ja nehän merkataan niillä paperiliittimillä. Oli työntänyt näitä pistorasioihin.

Tästä pitäisi hänet nyt ensi opettaa pois ja sitten sen sähköpostin käyttö. Ongelmia oli jo fax aikana kun hän tilaili silkkipaperia Kiinasta ja pyysi lähettämään arkit aina faxilla.